Workshops beeldhouwen in Gelderland

Zoek je een leuk uitje met je familie, vrienden of team? Volg een workshop beeldhouwen in het Gelderse Elst. Of nodig mij uit op een locatie bij jou in de buurt.

Overzicht start workshop..
Klaar voor ontvangst van de deelnemers.

In een workshop van drie uur of zes uur maak je van speksteen een prachtig beeldhouwwerkje of sieraad. Bij een kopje koffie of thee met wat lekkers geef ik je aanwijzingen over het gebruik van gereedschap en de manier waarop je vorm geeft aan je steen. Daarna ga je lekker aan het werk. Is de vorm naar je zin, dan ga je schuren en polijsten. Als laatste handeling wrijf je wat olie over je beeld of sieraad waardoor de kleuren en patronen in de steen mooi zichtbaar blijven.

Bij een workshop van zes uur zorg ik voor een uitgebreide en gevarieerde lunch.Met dieetwensen houd ik vanzelfsprekend rekening.

Tijdens een dagworkshop krijg je een uitgebreide en gevarieerde lunch. Met dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden.
V
oorbeeld van een lunch tijdens een dagworkshop.

Voor wie

  • wil kennismaken met beeldhouwen
  • samen met vrienden / vriendinnen, familie, collega’s creatief bezig wil zijn
  • volwassenen en kinderen (tussen 8 – 12 jaar onder begeleiding)

Workshop beeldhouwen op maat

Voor groepen van minimaal 4 tot maximaal 40 deelnemers kan ik de workshop beeldhouwen naar wens samen stellen. Samen vormgeven aan één steen, individueel werken aan een eigen steen geïnspireerd op een thema, vrij werken: het kan allemaal. Een workshop beeldhouwen duurt minimaal 3 uur. De locatie waar de workshop plaats vindt is afhankelijk van de groepsgrootte en van je eigen wensen. Koffie, thee en wat lekkers is altijd inbegrepen. Een meer uitgebreide catering in de vorm van een heerlijke lunch of maaltijd na afloop is ook mogelijk.

Twee groepen kregen tjdens een workshop elk een grotere steen met de opdracht daar als team een beeld van te maken.
Teamoverleg: hoe maken we van één grotere steen
samen een beeld.

Heb je liever dat ik naar je toe kom? Ook dat kan. Samen gaan we op zoek naar een geschikte plek.

Kortom: veel is mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Workshops Fair Trade beeldhouwen

Vele jaren heb ik me ingezet als vrijwilligster voor Wereldwinkel Elst. Geen wonder dus, dat ik op zoek ben gegaan naar Fair Trade stenen om mijn beelden van te maken. Mijn zoektocht bracht me bij groothandel Artistix, waar ik sindsdien de ruwe stenen voor workshops afneem.
Met informatie uit diverse bronnen heb ik een workshop opgezet die begint met een korte presentatie over de nog verrassend jonge geschiedenis van beeldhouwcultuur in Zimbabwe. Daarna gaan deelnemers zelf een beeld maken. Vanzelfsprekend is de catering Fair Trade. Deze workshop duurt minimaal 3,5 uur.
Recensie Fair Trade workshop.

Fair Trade workshop

Workshops agenda

Met regelmaat organiseert ‘Steengoed en meer’ workshops beeldhouwen. De meeste in Elst (Gld) of omgeving. Kijk in de agenda voor data en thema’s.

Op de hoogte blijven? Stuur een e-mail naar steengoedenmeer@gmail.com