Klanten over Els Mathijssen

Even voorstellen: Els Mathijssen, de vrouw achter ‘Steengoed en meer’. Ik kan hier veel over me zelf vertellen, maar ook virtueel papier is erg geduldig. Wanneer ik zelf een leverancier niet ken, vraag ik naar de ervaring van klanten / cursisten. Enkele recensies van cursisten en deelnemers aan mijn workshops vind je hieronder.

 • Otto van Soest

Cursist

Op de website staan een hoop reacties van mensen die een workshop volgden. Het viel mij op dat er geen reacties zijn van cursisten. Daar wil ik wat verandering in brengen.

Al enkele jaren werk ik op de vrijdag in de garage / tent bij Els. Het feit dat ik dat al jaren doe geeft aan dat er in mijn optiek mogelijkheden zijn: er is begeleiding,  er is ruim voldoende gereedschap en daarnaast ook een goede prijs kwaliteit verhouding.
Zeg nou zelf: waar krijg je 2 uur les met gebruik van gereedschap en verzorging van koffie en koek voor nog geen 20 euro.
Afijn, niet allemaal komen want dan wordt het te druk en ik wil nog even blijven.
 • Christianne Heselmans

Organiseerde een workshop voor haar gezin.
juni 2022

Dank voor de bijzondere ochtend waarin we als gezin samen aan het beeldhouwen waren. We vonden het allemaal superleuk. Fijn hoe je iedereen de ruimte en vertrouwen gaf om met de steen aan het werk te gaan en er iets eigens van te maken.

 • Bert Beekmans

Organiseerde een workshop voor zijn gezin t.g.v. de 60e verjaardag van zijn vrouw. september 2021.

Goedemorgen Els,

Het was een hele leuke dag gisteren!
We hebben er veel plezier aan beleefd en er nog lekker over na zitten praten.
En dan ook nog leuke beelden mee naar huis.
Top!

Bert

 • Roy Broers
  Organiseerde een workshop voor zes kosters met partners in juni 2018

Goedemorgen Els Mathijssen,

Bedankt voor je leuke reactie en foto’s.
De kosters en vrouwen hebben deze middag heel leuk, creatief en gezellig gevonden. Zeker heeft de gastvrouw/docente aan deze geslaagde dag meegewerkt. In het begin dachten enkele dames en heren wat moet ik hiermee, ben heel niet creatief. En zie het resultaat. Iedereen is zeer tevreden en hebben ook nog een leuk aandenken. Bedankt voor de creatieve, gezellige en leuke middag. Wie weet tot een volgende keer.

Groet, Roy en Joke Broers

 • Joost Klabbers
  Organiseerde een workshop voor vier broers in december 2017

Mijn broers en ik hebben enorm hebben genoten van de middag in je atelier! We zijn blij met de maaksels die zijn ontstaan en de materialisatie van onze broederliefde:-). Nogmaals hartelijk dank voor je expertise en je zorgvuldige afstemming op wat wij aan ondersteuning nodig hadden. Top!

 • Connie Posthuma
  Deelneemster aan de zomerworkshop op 31 juli 2016
Begin augustus heb ik samen met een vriendin het genoegen gehad om een workshop bij Els te volgen. Het was een dag om niet te vergeten en om zeker een keer te herhalen! Els gaf ons goede adviezen wanneer wij daarom vroegen en gaf ons ook de ruimte om zelf verder te werken als we even geen advies nodig hadden. Wat mij betreft prima in balans! En de inwendige mens werd ook verwend. Heerlijke brownies en appelgebak bij de koffie en thee, en een heerlijke uitgebreide lunch!
Onder zulke omstandigheden kan het niet anders dan dat er een paar mooie beeldjes uit onze handen kwamen!
Els, hartelijk bedankt en zeker tot ziens!

Workshop beeldhouwen

 • Leny van Gogh
  Nam deel aan de Valentijn workshop op 14 februari 2016
Met twee vriendinnen  een workshop gedaan bij Steengoed en meer onder begeleiding van Els Mathijssen. De groep bestond uit 9 personen. De stenen lagen klaar en onder het genot van koffie of thee kregen we van Els een inleiding en tips hoe te werk te gaan. Eigenlijk meteen aan het werk gegaan en onder leiding van Els en je eigen ideeën geef je vorm aan de steen. Kun je niet verder of heb je hulp nodig dan staat Els voor je klaar. Ondertussen pauze met koffie en appeltaart. Flink aan het werk tot aan de lunch, ook door Els verzorgd, uitgebreid en gevarieerd, voor elk wat wils.
Na de lunch weer aan het werk want je hebt de tijd echt wel nodig om het resultaat af te krijgen. Ook is het mooi om elkaars resultaten te zien en hoe iedereen zo hard aan het werk is. Je bent betrokken met elkaar omdat je gezamenlijk met hetzelfde bezig bent. Alle materialen die je nodig hebt zijn aanwezig en het was een mooie ruimte om in te werken.
Het resultaat mag er zijn, erg mooi allemaal en daarbij was het ook erg gezellig.
Resultaten (640x427)Zeven van de negen resultaten van de Valentijn workshop
 • Annette Bisseling
  Coördinator NME Overbetuwe, organiseerde 11 december 2013 een vrijwilligersuitje

Els heeft voor de vrijwilligers en het bestuur van NME Overbetuwe werkgroep (Natuur- en Milieueducatie) een workshop gegeven. Het was een zeer geslaagd teamuitje. Bij iedereen kwam de creativiteit vanzelf naar boven borrelen. Vooral de beleving, om de structuur te voelen en een steen te zien veranderen van kleur, dat is wel heel bijzonder. We hadden maar 2,5 uur tijd, en Els had al gewaarschuwd dat dit eigenlijk te kort was. We hadden ons hiermee wel langer kunnen vermaken. Sommige moesten het werkstuk nu thuis afmaken. Els nog bedankt voor de gezellige middag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Annemarie Ravensbergen
  Organiseerde 4 oktober 2013 een Fair Trade workshop voor 22 medewerkers van Wereldwinkel Tiel
  “Beste Els. Dat was een zéér geslaagde middag! Alle deelnemers helemaal enthousiast aan het werk, onder de prettige leiding van jou en Natasja, waardoor iedereen tevreden met zijn/haar beeldje huiswaarts ging. Degenen die ik nog gesproken heb: volop waardering!  Ook de catering was prima…wat lekkers erbij maakt het extra gezellig.  Dus….alleen maar lof!  Bedankt, ook aan Natasja. Wie weet nog eens tot hoors of ziens. Hartelijke groet,   Annemarie.Fair Trade beeldhouwen

 

 • Anita David
  Organiseerde augustus 2013 een workshop voor lichtverstandelijk gehandicapten in Roosendaal (Noord Brabant).
  “Wij hebben onlangs een workshop van Els mogen genieten, we hadden haar daarvooruitgenodigd op onze woning (licht verstandelijk gehandicapten). Wij vonden haar enthousiasme heel erg aanstekelijk werken en we hebben veel plezier en gezelligheid beleefd deze middag. Iedereen heeft enthousiast de hele middag zitten meedoen en ookdaarna was iedereen enthousiast. Hele leuke activiteit waaraan iedereen mee kan doen, en vooral leuk in groepsverband.”

Deelnemers en begeleiders.

 

 

 

 

 

 • Arlène Berends
  Voorzitter van de Zonnebloem afdeling Arnhem Zuid organiseerde in januari 2012 een workshop voor 15 vrijwilligers.

“Voor het eerst werken met zachte steen: Els helpt je over de drempel. Zonder op de voorgrond te treden weet ze met haar vakkennis je te inspireren. Ze schept een hele fijne sfeer en stimuleert je creativiteit. Els kan goed met groepen werken, iedereen krijgt haar aandacht.”

 • Ilse Berndsen
  Organiseerde een workshop voor 20 familieleden eind 2011.

“Els is zeer geduldig; ze laat iedere deelnemer zijn eigen “ding” doen. Ze geeft goede adviezen, maar ze zijn vrijblijvend. Doe er wat mee of niet, de keuze is aan jezelf. Ze is op de achtergrond aanwezig en biedt door haar vakkennis heel veel steun en begeleiding. De adviezen over de gereedschappen en welke je het beste kunt gebruiken voor welke handelingen zijn zeer deskundig. Ook met kinderen heeft Els veel geduld en ze weet ze goed te motiveren om hun aandacht bij hun kunstwerk te houden.
Els weet dat iedere deelnemer met evenveel enthousiasme en energie werkt. Dat laat ze ook duidelijk merken bij de afsluiting, waar de beeldjes allemaal één-voor-één in de schijnwerpers worden gezet. Uiteraard die van de kinderen eerst. Met Els heb je een sympathieke, deskundige begeleidster voor je workshop.”

 • Christa van Kleef
  Bestuurslid van voormalig Creatief Centrum Elst
  “Els, een inspiratief mens met de gave om teams te creëren. Haar stimulans brengt mens en creativiteit samen. Ze heeft de beschikking over veel energie en zet zich vaak  belangeloos in buiten de reguliere werkzaamheden voor het Creatief Centrum Elst….”
 • Maaike de Boer
  Cursist en eigenaar van Atelier de Garage en Gastouderbureau I Casa
  “Els Mathijssen is een zeer bekwame docente, die met veel integriteit, humor en geduld een ambacht over weet te brengen op haar cursisten. Ze weet mensen enthousiast te maken en stimuleert het creatieve proces bij haar cursisten om ze zo tot een hoger niveau te brengen. Ze schuwt niet om andere cursisten te betrekken in haar manier van lesgeven en ziet het als een uitdaging om haar cursisten zoveel aandacht te geven dat mensen alleen al voor haar terugkomen naar de cursus. De loyaliteit en de inzet die zij wekelijks toont maken dat ik met veel plezier naar de cursus blijf komen.”