Gereedschap voor beeldhouwers

Goed gereedschap is het halve werk.

Dat geldt ook voor gereedschap voor beeldhouwen met zachte steensoorten. Met goed gereedschap vordert het proces van vormgeving sneller en kun je beter details aanbrengen. Ook blijft het veel langer scherp.

Wat is goed gereedschap?

Bij het werken met zachte steensoorten maak je veel gebruik van raspen. Je herkent goede raspen aan de hoeveelheid ’tandjes’. De hand gesmeede raspen van Milani bijvoorbeeld, hebben er veel meer dan de goedkope Chinese varianten. Maar als je af en toe eens met je (klein)kind aan een steentje wil werken, dan is zo’n goedkope variant wel ‘goed genoeg’.

Goed en eerlijk advies

In de loop van de jaren heb ik ondervonden welk gereedschap je vaak gebruikt en welk je in de praktijk nauwelijks gebruikt. Als beginner én gereedschapsfreak kocht ik in het begin veel te veel. Gelukkig kwam me dat later toch van pas, toen ik lessen en workshops ging geven.
Bij mij krijg je een goed en eerlijk advies over het gereedschap wat je echt nodig hebt en hoe je het onderhoudt.

Wederverkoper Beeldhouwwinkel

Steengoed en meer is  wederverkoper voor gereedschap van de Beeldhouwwinkel. De meest gangbare raspen, vijlen, beitels en kloppers zijn op voorraad. Daarnaast hulpmiddelen als schuursponsen, schuurpapier, leren en linnen kussenhoezen, roestvrijstalen pennen, impregneerolie, stofmaskers en gutsen.
Gereedschap voor beeldhouwers: raspen en vijlen     Gereedschap voor beeldhouwers: impregneerolie      Gereedschap voor beeldhouwers: spitbeitels, tandbeitels, vlakbeitels en kloppers

Openingstijden
Als ik thuis les geef kun je tijdens de lestijden gewoon binnen lopen wanneer er op de deur van mijn atelier een bordje ‘open’ hangt. Bij mooi weer werken we in mijn tuin en gaat de deur ook tijdens de les op slot. Neem dan even contact op via 06 1737 5978.