Gereedschap voor beeldhouwers

Goed gereedschap is het halve werk.

Dat geldt ook voor gereedschap voor beeldhouwen met zachte steensoorten. Met goed gereedschap vordert het proces van vormgeving sneller en kun je beter details aanbrengen. Ook blijft goed gereedschap veel langer scherp.

Wat is goed gereedschap?

Bij het werken met zachte steensoorten maak je veel gebruik van raspen. Je herkent goede raspen aan de hoeveelheid ‘tandjes’. De handgesmeedde raspen van Milani bijvoorbeeld, hebben er veel meer dan de goedkope Chinese varianten.

Advies voor beginners

In de loop van de jaren heb ik ondervonden welk gereedschap je nodig hebt als je begint met beeldhouwen. Als beginner én gereedschapsfreak kocht ik gereedschap dat ik eigenlijk weinig gebruikte. Gelukkig kwam me dat later toch van pas, toen ik lessen en workshops ging geven. Maar dat zal lang niet iedere beginnende beeldhouwer gaan doen.
Bij mij krijg je een goed en eerlijk advies over het gereedschap wat je echt nodig hebt en hoe jet het onderhoudt. En volg je bij mij de lessen beeldhouwen, dan hoef je ook als gevorderde beeldhouwer niet veel meer aan te schaffen. Want al het gereedschap dat je maar af en toe gebruikt, kun je gewoon van mij gebruiken.

Wederverkoper Beeldhouwwinkel

Steengoed en meer is  wederverkoper voor gereedschap van de Beeldhouwwinkel. De meest gangbare raspen, vijlen, beitels en kloppers zijn op voorraad. Daarnaast hulpmiddelen als schuursponsen, schuurpapier, leren en linnen kussenhoezen, roestvrijstalen pennen, impregneerolie, stofmaskers en gutsen.
Gereedschap voor beeldhouwers: raspen en vijlen     Gereedschap voor beeldhouwers: impregneerolie      Gereedschap voor beeldhouwers: spitbeitels, tandbeitels, vlakbeitels en kloppers

Openingstijden:
Maak een afspraak via:
06 1737 5978 of mail naar steengoedenmeer@gmail.com